PVC okna

Najbolj iskano stavbno pohištvo so prav PVC okna. Objektu dajejo končni izgled, v njega prepuščajo svetlobo, hkrati pa vam omogočajo pogled iz zaprtih prostorov v prelepo naravo.

PVC okna so element, katerega je potrebno natančno analizirati preden se odločimo za nakup novih oken. Pomembna je predvsem izolacija. Pri izbiri PVC oken z dobro toplotno izolacijo, boste prihranili pri ogrevanju. Ker se PVC okna ne kupujejo pogosto, je priporočljivo vzeti taka, ki imajo majhno toplotno prehodnost. Zvočna izolacija je predvsem zelo pomembna v mestih in nepremičninah, ki so izpostavljene hrupu (lega nepremičnine ob prometnih cestah, železniških progah, nočnih lokalih, ….). V takih primerih si je smiselno izbrati PVC okna, ki ne prepuščajo veliko zvoka.

prerez-oken

barvna-paleta

Izgled objekta, dajejo tudi okna. Prednosti PVC oken pred ostalimi materiali je tudi v pestri izbiri barvnih odtenkov. Tako si lahko izberete katerokoli barvo iz določene barvne lestvice in imate PVC okna kot ste si jih že od nekdaj želeli. Izbor barvnih odtenkov je lahko poljuben, tako na notranji kot zunanji strani.Poleg že naštetih elementov, ki so pozitivna stran PVC oken, ne smemo pozabiti še na določene značilnosti oziroma prednosti, ki jih ponujajo PVC okna:

  • profili naj bi imeli vsaj pet prekatov
  • pocinkane cevi iz jekla debeline 2 mm omogočajo večjo stabilnost
  • boljša zvočna in toplotna izolacija zaradi 3 tesnil
  • okovje naj bi nudilo proti vlomno zaščito