Lesena okna

Po mnenju strokovnjakov lesena okna najugodneje vplivajo na počutje v bivalnih prostorih. V primeru odvečne vlage, to iz zraka vpijajo, kadar pa je vlage premalo, jo oddajajo.

Lesena okna

Ker je les naravni material, so lesena okna  najbolj priporočljiva za vgradnjo v stanovanjske prostore. V zadnjih letih so sicer PVC okna prevzela nadvlado, vendar se jim lesena zaradi svojih dobrih lastnosti naglo približujejo. Lesena okna dajejo prostoru sproščujoč videz, varčujejo energijo, najbolj pomembno pa je to, da dihajo. V prostorih z vgrajenimi lesenimi okni se boste tako počutili bolje. Pri lesenih oknih lahko izbirate najrazličnejše vrste stekel z različnimi toplotnimi in zvočnimi lastnostmi. Na spodnjem delu okna je vgrajen krilni odkapnik, ki lesena okna ščiti pred zunanjimi vremenskimi vplivi. Obstaja možnost vgradnje dveh ali treh tesnil. Odpiranje oken je možno po horizontalni ali vertikalni liniji, lahko pa tudi z nagibnim drsnim odpiranjem. Okvirji so sestavljeni iz lepljenega lesa. Za vse, ki vam je vzdrževanje stavbnega pohištva odvečna naloga, pa so na voljo tudi lesena okna z zunanjim PVC slojem.

 

Lesena okna dajejo nepremičnini tudi končni izgled. Kakšen bo izgled, pa lahko v veliki meri doprinesejo tudi kljuke. Te so dobavljive v raznih možnih kombinacijah barv, materialov ter oblik. Poleg kljuk pa je pomembna tudi barva oken. Le to si lahko izbiramo poljubno.

Lesena okna 5.00/5 (100.00%) 1 vote