Vhodna vrata

Vhodna vrata so veliko več kot le običajen vhod v vaše stanovanje ali hišo. Njihov prvenstveni namen je sicer, da varujejo notranjost vašega doma in zagotavljajo vašo zasebnost. Poleg tega pa lahko ustrezno izbrana vhodna vrata tudi polepšajo vaš dom in mu dajo posebno vrednost. Vsekakor je pomembno tudi to, da vaša vhodna vrata zagotavljajo varnost vašega doma in ga varujejo pred nezaželenimi obiskovalci, neugodnimi vremenskimi vplivi in vam dajejo možnost, da se »zaprete« v intimo vašega doma, kadar ste utrujeni in nerazpoloženi za družbo.

Zato je zelo pomembno, da zamenjavi vaših starih vhodnih vrat ali nabavi popolnoma novih posvetite veliko pozornosti. Danes na trgu obstaja nešteto ponudnikov, ki ponujajo vhodna vrata vseh vrst, poleg samih vrat pa tudi storitev svetovanja ob nakupu in tudi montažo. Eno izmed takšnih podjetij je zagotovo podjetje Pirnar z dolgoletno tradicijo izdelave vrhunskih, unikatnih in inovativnih vhodnih vrat. Lahko se pohvalijo z vrsto najvišjih mednarodnih nagrad, ki so jih dobili za svoja res dovršena vrata. In poleg tega pri njih nič ni nemogoče … Svojim kupcem ustrežejo malodane v popolnoma vsem.

Kako izbrati prava vhodna vrata

Danes ni prav lahko izbrati vhodnih vrat, saj je ponudba zelo bogata. Izbirate lahko med vrati iz različnih materialov, različnih izvedb, oblik, z različno opremo. Lahko pa se tudi prepustite svoji domišljiji in si daste narediti vhodna vrata čisto po svojem okusu.

Pri izbiri vhodnih vrat morate biti pozorni na to, da bodo vaša vrata  …

– zagotavljala varnost vašega doma,

– dopolnjevala izgled vašega doma,

– nezahtevna za vzdrževanje,

– odporna na vremenske vplive,

– bodo dobro zvočno izolativna,

– vzdržljiva.

Vrste vhodnih vrat glede na izbrani material …

– lesena vhodna vrata so klasična in so primerna za dom, ki bo izražal tradicijo, toplino in domačnost,

– kovinska vrata so čvrsta, trdna in čistih linij,

– vhodna vrata iz stekla so lahko zelo prefinjena, v različnih barvah stekla od nedolžne bele do elegantne črne. Izbrali jih bodo tisti, ki si želijo nekaj posebnega,

– aluminijasta vrata so estetsko dovršena, nezahtevna za nego in imajo dolgo življenjsko dobo,

– PVC vhodna vrata so sinonim za trdnost, stabilnost, enostavnost pri vzdrževanju in imajo dolgo življenjsko dobo.

Na kaj še moramo misliti pri izbiri vhodnih vrat …

Ko izbiramo nova vhodna vrata, moramo poleg vratnega krila pomisliti tudi na ustrezne podboje, mehanizem odpiranja vrat in morebitne dodatke, ki bodo zagotavljali večjo varnost in udobje.

Danes so na trgu  vrata, ki imajo zelo sodobne mehanizme varovanja, to so vrata, ki jih odpiramo na prstni odtis. Ni nam potrebno skrbeti za to, kje smo pustili ključe, saj jih sploh ne potrebujemo.

Kljub temu, da nam ne bo treba iskati ključev, če smo izbrali vhodna vrata, ki se odpirajo na prstni odtis, je vsekakor drugačen občutek, če je naš vhod osvetljen. Sodobna vrata imajo lahko vgrajeno osvetlitev, ki naredi naš vhod še bolj privlačen in že skoraj čaroben.

vhodna vrata