Notranja vrata

Pri vsaki nepremičnini so nujno potrebna tudi notranja vrata. Izbiramo lahko med navadnimi krilnimi ali drsnimi vrati. Katera bomo izbrali, je odvisno predvsem od namena uporabe.

Masivna notranja vrata

  Notranja vrata so običajno izdelana iz lesa. Poleg lesa se uporabljajo tudi umetni materiali in steklo. Večina ljudi prisega na klasična lesena notranja vrata, vendar je vedno več tudi takih, ki namesto lesenih notranjih vrat vgrajujejo lesena oziroma steklena drsna vrata. Kakšen material boste izbrali, je lahko plod vaše domišljije. Običajno se steklena drsna vrata uporabljajo pri ločevanju kopalniških od ostalih prostorov, lahko pa tudi pri zapiranju vgradnih omar. Drsna notranja vrata se vgrajujejo predvsem takrat, ko v stanovanju ni dovolj prostora za krilna vrata, oziroma so stanovanja tako majhna, da nam je vsak centimeter zelo pomemben. Vse več je vgradenj drsnih vrat tudi v nepremičnine, ki imajo dovolj prostora. To je predvsem pri nepremičninah višjega cenovnega razreda.

 

Drsna vrata se lahko odpirajo ob steni ali v njo. Montaža notranjih drsnih vrat se izvede z nosilci, ki jih pritrdimo v strop. Za bolj eleganten izgled, pa so na voljo različni dodatki. To so različne gravure v steklu ali na lesenih površinah ter kljuke oziroma ročaji, ki omogočajo drsenje vrat.

Krilna notranja vrata dajejo prostorom zasebnost. Prostore ločijo med seboj, zadržujejo toploto v njih in so hrati tudi dobra zvočna izolacija.

Rate this post